Geschiedenis

Sinds 1987 is Patrick actief in de rallysport. Als toeschouwer reed hij het land rond om wedstrijden te bekijken, toch werd er in die tijd reeds perswerk verricht.

Als presentator van verschillende lokale radio's uit Menen werd er steevast verslag uitgebracht van de wedstrijden. Toch bleek dit onvoldoende te zijn, in 1992 startte Patrick samen met Philippe Verhulst voor het eerst in een wedstrijd met een Opel Ascona, dit was de TAC rally in Tielt. In dit debuutseizoen werden een 4- tal wedstrijden afgewerkt met deze aftandse Ascona.

In de zomermaanden van 1992 konden we echter een Opel Kadett GSi 16V op de kop tikken en niet zomaar de minste: de LB- tuning ex Bernard Munster. In 1992 werd met deze wagen enkel nog gestart in de Omloop van Vlaanderen. In 1993 werd met deze wagen een volledig VAS kampioenschap afgewerkt en niet zonder resultaat: West Vlaams kampioen en vice-Vas kampioen in de klasse.

Andere prioriteiten in het leven zorgden er echter voor dat de prille carrière werd stopgezet. De rallymicrobe bleef echter kriebelen. Jaarlijks bleef de rally in Wervik op de kalender, samen met radio Pallieter werd toen reeds rallyradio gemaakt. De ervaring van Patrick als dj en rallypiloot kwamen goed van pas in 2001, toen vroeg Scuderia Vervica om op het podium de commentaar te geven tijdens de 12 uren van Wervik. Na enige aarzeling en uiteraard de heimwee werd toegezegd.


In 2002 kwam het podium van de TBR erbij, in 2004 Hemicuda. Tijdens die drie jaar waaide er een nieuwe wind op het VAS podium, de piloten waren nog micro schuw, maar dit veranderde stelselmatig. Een aantal jaar later werd gevraagd om verslaggeving te doen tijdens de Omloop van Vlaanderen, naast de rally van Wervik werd dit de 2e rallyradio van het jaar.

Zus Dominique werd bij de werking betrokken op verschillende VAS rallywedstrijden om verslag uit te brengen. Rallypodium & Reporting wordt stilaan geboren.

In 2012 wordt samen met City music in Tielt rallyradio verzorgd, in 2014 kwam er een samenwerking om zowel tijdens de Haspengouwrally en de Geko rally van Ieper radio verslaggeving te verzorgen.

Kinderen worden groot en zoon Robin werd ook door de microbe gebeten. Robin verzorgt technische bijstand en beheert onze web- site.

In 2013 werd een mobiele studio aangekocht waarmee we nu van rally naar rally trekken.

Tijdens de TAC rally 2015 zette Robin de eerste reportagestappen als verslaggever. De voorlopig laatste mijlpaal in de RPR geschiedenis is 2015, door een overeenkomst met Connectus is RPR in de mogelijkheid om rallyradio te verzorgen op 3 Westvlaamse proeven, ORC, TBR en 6u van Kortrijk. Gelukkig kunnen we beschikken over een aantal vrijwilligers die zich steeds inzetten voor de verslaggeving tijdens de rallyradio's, zonder hen zou ons project ook niet haalbaar zijn.

Bedankt aan: Dirk Titeca, Jo Muylle, Kurt Declercq, Geert Verbeerst, Geert Kinsabil, Margot Ureel, Filip Dewulf, Dominiek Druart, Didier Rondelez, Dominique Rosiers, Robin Rosiers, City Music Tielt en Jess Fm Menen.